Fysiotherapie

Langdurige rugklachten

In het vorige bericht heb je kunnen lezen welke factoren er een rol spelen bij het ontstaan van rugklachten.

Bij langdurige, (steeds terugkerende) rugklachten wordt de oorzaak complexer en is het noodzaak om ‘breder’ te kijken. Een bepaalde belasting hoeft niet direct de oorzaak te zijn van je rugpijn op dat moment. 

De oplossing moet gezocht worden in het optimaliseren van het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Voor een optimaal herstel is je lichaam afhankelijk van VII (7) VIIsio Pijlers: Bewegen, Ademhaling, Slaap, Immuunsysteem, Stress & Ontspanning, Voeding en je Emotionele & Mentale gesteldheid. 

Balans in de VII pijlers zorgt ervoor dat jouw ‘emmer ‘ niet overloopt. Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen, waardoor de kans op het krijgen van rugklachten verminderd. 

De komende weken zal ik jullie informeren over de VII pijlers in relatie tot rugklachten.