Stress Therapie

Hoe ga jij om met stressvolle situaties?

Wist je dat… Stress niet veel meer betekent dan belasting van lichaam en/of geest. Deze belasting maakt je sterk mits je de tijd neemt om te herstellen.

Als we kijken naar sport dan is dat een vorm van lichamelijke stress én heel gezond.
Geestelijke stress is net zo gezond als sport. Het activeert je geest, geeft energie en bevordert je prestatievermogen. Eigenlijk is het ‘krachttraining’ voor je brein. Een uur sporten per dag is voldoende, en zo geldt dat ook voor geestelijke stress.

𝗛𝗲𝘁 𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗸𝘀𝘁𝗲 𝗶𝘀 𝗼𝗺 𝘁𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗲𝗳𝗳𝗲𝗻 𝗵𝗼𝗲 𝗷𝗶𝗷 𝘀𝘁𝗿𝗲𝘀𝘀 𝗲𝗿𝘃𝗮𝗮𝗿𝘁.
Zie je het als iets negatiefs? Bijvoorbeeld een bedreiging, dan maak je hormonen aan met op den duur een negatieve uitwerking op je lichaam. Zie je stress als een uitdaging, dan bevordert dat herstel en groei.

𝗗𝗶𝘁 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗷𝗼𝘂 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻…
Zie de hobbels die op je pad komen als een uitdaging en zoek hulp daar waar hobbels te hoog zijn. Probeer je stresssituatie niet te laten verdwijnen maar richt je liever op wat je doet met die energie, kracht en motivatie.