Fysiotherapie

Schouderklachten

Last van schouderklachten? Wist je dat…

Een verkeerde ademhaling schouderklachten kan veroorzaken? Ervaar jij ook regelmatig pijnlijke schouders? En nek die niet meer volledig links of rechts kan draaien? Of word je ’s nachts wakker van een tintelend gevoel in je armen?

Vaak ligt de oorzaak in een combinatie van slecht slapen, stress en een te snelle, hoge ademhaling. Een te snelle, hoge ademhaling kan een oorzaak zijn van nek- en schouderklachten. Je hoort vanuit je buik adem te halen. Maar veel mensen ademen hoger, waarbij je de hulpademhalingsspieren, je halsspieren nodig hebt. Als je steevast te snel en te hoog ademhaalt, kunnen deze spieren overbelast raken. Dit kan klachten geven aan je nek, schouders en armen.

De echte oplossing ligt onder andere in een andere manier van ademhalen:

Adem in vanuit je buik, adem weer uit en wacht vervolgens tot je brein het signaal geeft dat je een nieuwe ademteug nodig hebt. Het effect is een diepe ontspanning. Door dit ’s avonds 5 minuten te doen voordat je gaat slapen, vergroot je de kans op een goede nachtrust en dus een beter herstel!

Een vragenlijst tijdens de intake wijst uit of je ademhaling invloed heeft op jouw nek-, schouder- of armklachten.